Grenzeloos
 
Nieuws BLOCC

DE FAVICON, HET ALLERKLEINSTE BEELDMERKJE VOOR JE BEDRIJF

Heb je wel eens goed gelet op dat kleine dingetje dat vaak linksboven in je browser staat? Je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar bij de alledaagse handelingen op het internet staat dat piepklein symbooltje bijna altijd in beeld. Zo'n 'favicon' vervult, ondanks zijn miniformaat, een niet te onderschatten ruimte in een browser. Het verhoogt namelijk niet alleen je zichtbaarheid op het scherm, maar is ook als snelkoppeling op je smartphone super herkenbaar tussen de andere apps. Gebruikers zullen onbewust die kleine afbeelding associëren met jouw bedrijf. Een goed ontwerp van dit iconische beeldmerkje is daarom essentieel, zodat de websitebezoeker in één oogopslag weet met welke pagina hij of zij te maken heeft.

FaviconsBLOCC lijn

UNIEKE KLEURENFOLDER VOOR OMNICOL

Wanneer je een wand of vloer gaat betegelen, heb je de keuze uit vele verschillende soorten, maten en kleuren tegels. Wat niet iedereen weet, is dat er ook vele verschillende soorten en kleuren voegmateriaal bestaan. Omnicol, marktleider in het professioneel verlijmen van bouwmaterialen, heeft daarin een uitgebreid assortiment. Wanneer een architect bepaalt welke voeg het best bij een tegel past, doet hij dat met behulp van een kleurstaaltje: een voegstaafje dat hij tussen twee tegels kan houden voor het juiste beeld. Voor iedere kleur en soort voeg wordt een apart staaltje gemaakt en dat voor iedere architect die het gebruikt. Maar ook tegelzetters of andere professionals willen wel eens zien hoe een specifieke voeg nou oogt bij een bepaalde tegel. Het maken van zó veel stalendoosjes is echter behoorlijk arbeidsintensief. Daarom werd, samen met BLOCC, gezocht naar een alternatief. Het werd een unieke kleurenfolder.

In deze kleurenfolder worden de 24 oorspronkelijke voegkleuren van de producten WD FLEX R omnifill en PROF & ELV 123 omnifill zo goed mogelijk benaderd in drukwerk. Daarnaast is elke kleur ook nog eens voorzien een extra structuurlaag om de uitstraling van een voeg nóg beter na te bootsen. De kleurstroken kunnen per stuk worden afgescheurd en bij een tegel worden gehouden, zodat waarheidsgetrouw de juiste kleurkeuze gemaakt kan worden.

De kosten van deze gedrukte kleurenfolder zijn beduidend lager, terwijl de kleurstroken nauwelijks van een echte voeg te onderscheiden zijn. Hij ligt vanaf heden bij de Omnicol-distributeurs in België en Nederland.

Omnicol kleurenkaart

BLOCC lijn

TERUGBLIK:
DE BESTE INHAKERS OP DE OLYMPISCHE SPELEN

Ze waren er direct nadat het nieuws bekend werd. De grapjes, speculaties, columns en meningen naar aanleiding van het wegsturen van Yuri van Gelder. En dus konden ook de inhakers niet uitblijven. Een goede inhaker staat meteen op facebook, twitter of instagram. Want de sociale media zijn hét platform voor snelle reacties. En een goede inhaker legt uiteraard ook een link tussen gebeurtenis en product. Had Yuri nu maar Radler of Chocomel gedronken...

Olympische spelen
BLOCC lijn

VERNIEUWDE WEBSITE

Als creatief bureau proberen wij niet alleen goeie dingen voor onze klanten te maken. Zelf staan we ook open voor vernieuwing op zijn tijd. Dit keer met krachtige foto's die tot de verbeelding spreken. Kijk maar eens op onze website. En vergeet dan niet óók onze totaal vernieuwde portfolio te checken!

BLOCC creatieve communicatie bevlogen
BLOCC lijn

TYPOGRAFIE

Typografie is ons vak. Met letters proberen we mooie dingen te maken. We kijken, schuiven, spatiëren. En dat is maar goed ook. Want als dat niet gebeurt, kunnen er vreemde dingen ontstaan.

Typo fails

Een te krappe spatiëring kan onbedoeld vulgair zijn...

Typo fails

... een te ruime spatie is soms juist erg grappig. Hiep hiep hoera!

BLOCC
BLOCC adres

Nieuwsbrief

captcha

Nieuws / Vacatures

Contact

BLOCC creatieve communicatie

Smederijstraat 17 | 5111 PT  Baarle-Nassau
T +31 (0)13 - 507 35 60 | info@blocc.nl | www.blocc.nl