Grenzeloos
 
Nieuws BLOCC

RESPONSIVE WEBSITES

Na een drukke werkdag kom je thuis, eet wat samen met je partner of gezin en wil dan éven relaxen voor de tv. Je zapt wat heen en weer en blijft hangen bij een reisprogramma naar prachtige bestemmingen. Oef, daar ben je eigenlijk ook wel aan toe. Op je smartphone wil je het aanbod van wat reisbureaus bekijken. Hmmmmm, die foto’s zijn wel erg klein met letters op migraineformaat. Je pakt het tablet, waarop je dochter net een leuk spel aan het spelen was, van haar af en surft opnieuw naar de vakantiesite. De postzegelplaatjes blijven onherkenbaar. Je zoomt en sleept je een ongeluk en geeft het uiteindelijk maar op. Een mooie reis, een fantastisch hotel? Laat maar zitten.

Mobiele gebruikers

Het is eigenlijk bijna niet meer te geloven, maar websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele devices bestaan nog steeds. En dat is een gemiste kans voor de ondernemer, in dit geval de reisorganisatie. 65% van de mensen in Nederland is in het bezit van een tablet. En maar liefst 80% van de Nederlanders heeft een smartphone. Deze aantallen zullen in de toekomst naar verwachting alleen maar toenemen. Het betekent dat steeds meer mensen op internet zoeken via mobiele devices. Van de 3,3 miljard internetgebruikers wereldwijd zijn er zelfs 330 miljoen mobile-only. Zij internetten nauwelijks nog op een desktop, maar gebruiken alleen mobiele apparaten. Terwijl het aantal mobile-only gebruikers blijft stijgen, dalen de desktop-only gebruikers gestaag. Een website die niet mobiel geoptimaliseerd is, is niet alleen gebruiksonvriendelijk maar neemt zijn bezoekers dus eigenlijk niet serieus.

Traditioneel niet responsive webdesign

Kansen laten liggen

Vooral voor ondernemers is een gebruiksonvriendelijke website funest. Consumenten oriënteren zich meer en meer via hun smartphone, waarna ruim 60% van hen sneller tot aankoop overgaat (zowel off- als online) dan wanneer zij zaken niet eerst op hun smartphone hadden uitgezocht. Een derde van de aankopen vindt bovendien direct plaats met een mobiel apparaat. Als ondernemer is het dus van groot belang om vooral ook op mobiele devices een goede indruk te maken op je websitebezoekers. Doe je dat niet, dan laat je kansen liggen.

Gebruiksvriendelijk

Hoe wordt je website gebruiksvriendelijk, óók op mobiele toepassingen? Dat kan door je website responsive te maken. De naam zegt het eigenlijk al: een responsive website past zich aan het schermformaat van een apparaat aan, of dit nu een desktopscherm, een tablet of een smartphone is. Daarbij worden teksten niet verkleind om zo koste wat kost in het kleinste schermpje te passen, maar wordt de layout aangepast waardoor alles goed leesbaar blijft. Foto's worden ook op die manier benaderd: vaak schermvullend en onder elkaar, zodat ze altijd mooi in beeld zijn. Daarnaast krijgt de site een zogenaamd hamburgermenu: drie streepjes onder- of bovenin waar de volledige menustructuur zich uit kan vouwen, zonder al teveel ruimte in beslag te nemen. Op die manier verschaalt de site vloeiend en dynamisch en blijft fraai en leesbaar van breedbeeld computerscherm tot 4 inch smartphone.

Mobile Friendly website

Met een responsive website neem je je bezoekers serieus. En daardoor zullen zij jou óók serieus nemen. Maar dan moet de site wel overal goed werken. Er bestaan inmiddels tal van devices met vele verschillende besturingssystemen. Om van de diverse webbrowsers maar niet te spreken. Een website in al die uiteenlopende gevallen goed te laten werken, is inmiddels een waar specialisme geworden. BLOCC heeft die expertise geheel in eigen huis. Bij ons werken ontwerpers en webbouwers nauw samen om een goed uitziende site op alle devices en in alle browsers vloeiend te laten werken. En dat wordt door de bezoekers ervan positief gewaardeerd. Zeg nou zelf, op een mooie en prettig werkende website zul je eerder iets aankopen of om extra informatie vragen. Al is het alleen al omdat de knoppen niet verstopt zijn en je je niet door een ingewikkelde menustructuur hoeft te worstelen.

BLOCC website op iPad

Google

Naast gebruiksvriendelijkheid is er echter nog een hele belangrijke reden om je website responsive te maken. Die reden heeft te maken met Google, de grootste en machtigste zoekmachine op internet. In de Google-ranking wil iedereen bovenaan staan. Als mensen zoektermen invoeren, wil je dat jouw site de bovenste is die in de Google-lijst verschijnt. Want de bovenste websites worden nu eenmaal het eerst aangeklikt.

Hoe regelt Google dat? Dat doen zij door richtlijnen te stellen waaraan websites moeten voldoen. Hoe nauwkeuriger een site aan die richtlijnen voldoet, hoe beter deze in de zoekresultaten naar voren komt. De webmasters van BLOCC houden die richtlijnen nauwlettend in de gaten en we stemmen de websites die wij bouwen daarop af. Zo maken wij je website zoekmachinevriendelijk door systemen te gebruiken die door Google goed te indexeren zijn.

Google logo

SEO

Wil je een stap verder gaan, dan kun je door ons zoekmachineoptimalisatie (SEO) laten uitvoeren. Samen met jou selecteren we dan ten minste tien zoekwoorden die we vervolgens analyseren op zoekvolume (hoe vaak wordt er op dat woord gezocht) en hits (hoeveel concurrerende websites komen naar voren bij die zoekterm). Naar aanleiding van deze resultaten kiezen we de definitieve zoekwoorden en zullen we op basis daarvan de website optimaliseren. Dit kunnen we onder andere doen door het herschrijven van teksten, het maken van landingpages en de juiste keuzes voor titels en URL's. Maar zowel Google als de concurrentie staan niet stil. Het uitvoeren van een goede SEO is daarom een blijvend proces van analyseren, rapporteren en bijsturen.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Mobile-first

Zoals gezegd, Google stelt de richtlijnen voortdurend bij. Naar aanleiding van het groeiende aantal mobiele internetgebruikers opereren zij sinds een tijdje onder het motto: mobile-first. Concreet betekent dit dat zij mobiele websites apart indexeren waardoor responsive websites hoger zullen scoren in de ranking dan mobielonvriendelijke sites. Zélfs als je exact dezelfde zoektermen gebruikt. Daarnaast zullen mobiele zoekresultaten meer up-to-date zijn: mobiele gebruikers krijgen de beste resultaten dus eerder dan desktopgebruikers. Wil je hoog in de ranking van Google verschijnen, dan móet je website dus wel responsive zijn.

Snel

Oké, je site ziet er nu niet alleen goed uit, maar is ook mobielvriendelijk. Dan is er nóg iets waardoor je hoge ogen kunt scoren in de Google-ranking: snelheid. Google meet continu welke sites snel laden en minder data verbruiken. Hoe sneller je site, hoe beter vindbaar. Dat lijkt logisch en dat is het ook. Het heeft een flinke impact op de manier hoe wij websites bouwen en aanbieden aan Google. Wij hebben alle expertise in huis om een site zo snel mogelijk te maken.

Website snelheid

Responsive: een must

Is jouw site op dit moment nog niet responsive, dan is nu het moment om dat aan te passen. Als je bedenkt dat het aantal mobiele internetgebruikers wereldwijd blijft groeien, wordt het hoog tijd dat ondernemers, managers en beslissers bij opdrachtgevers er nu écht de waarde van gaan inzien. Bij BLOCC werkt een team van experts die de eisen van Google steeds weer omzetten naar fraaie, snelle en gebruiksvriendelijke responsive websites. Onze ontwerpers en bouwers zorgen er samen voor dat je website er goed uitziet en ook perfect werkt op alle verschillende devices. Daarna kan je jouw eigen site desgewenst helemaal zelf bijhouden. Hiervoor krijg je van ons een korte training waarna je 24/7 aanpassingen kunt doen, zowel in tekst als beeld. Voor een vrijblijvend advies met betrekking tot (responsive) websites ben je van harte welkom of kun je hier contact met ons opnemen.

Mocht je méér willen en geïnteresseerd zijn in een SEO-traject, dan kunnen we samen bekijken wat de beste middelen zijn om tot (nóg) betere zoekresultaten te komen. Laat daarom nu je website analyseren en krijg vrijblijvend een passende offerte voor het Google-vriendelijk maken van je site. Klik hier of neem contact met ons op voor een adviserend gesprek.

BLOCC
BLOCC adres

Nieuwsbrief

captcha

Nieuws / Vacatures

Contact

BLOCC creatieve communicatie

Smederijstraat 17 | 5111 PT  Baarle-Nassau
T +31 (0)13 - 507 35 60 | info@blocc.nl | www.blocc.nl