Grenzeloos
 
Nieuws BLOCC

Een nieuw jaar, een nieuw gezicht

BLOCC is dit nieuwe jaar met een nieuwe medewerker gestart: Erwin van Gils. Erwin heeft ruimschoots ervaring als grafisch ontwerper/dtp-er en zal vanaf heden het creatieve team versterken. Een frisse wind op onze werkvloer, zodat BLOCC zich met nóg meer inspiratie en creativiteit op 2016 kan storten.

Erwin
BLOCC lijn

Ontwerpmissers

Slechte publiciteit bestaat niet. Tenminste... tot je deze ontwerpmissers ziet. Dan blijkt toch dat er soms wat beter nagedacht zou moeten worden over de specifieke plek van een logo, advertentie of andere uiting. Gelukkig maken ze ons op zijn minst aan het lachen. En dát is dan toch weer positieve publiciteit.

Ontwerpmissers
BLOCC lijn

Een hoogwaardige uitstraling

MAVRO is een internationaal bedrijf dat producten maakt ter bescherming en/of reiniging van onder andere gebouwen, constructies en vervoersmiddelen. MAVRO streeft ernaar om in deze branche binnen Europa hét leidende concern te zijn. Daartoe ontwikkelen zij innovatieve en kwalitatief hoogwaardige chemieproducten, waarbij ook het milieu een belangrijke plaats inneemt. Om deze missie niet alleen uit te dragen maar ook uit te stralen, liet MAVRO door BLOCC een nieuwe huisstijl ontwikkelen waarbij hoogwaardigheid het sleutelwoord is. In lijn met deze huisstijl ontwierp BLOCC tevens een compleet nieuwe verpakkingslijn en bijbehorende prijslijst. Uitgangspunt hierbij was duidelijk te communiceren welke middelen in welke productgroep vallen en in welke volgorde ze toegepast kunnen worden. Met een gekleurde golf aan de onderzijde van de etiketten is nu in één oogopslag duidelijk of het om removers, cleaners of protectors gaat. De golf en bijbehorende kleur werd tevens doorgevoerd in de prijslijst en overige uitingen.

BLOCC wenst MAVRO veel succes met zijn ambities.

Mavro
BLOCC lijn

Waarom Magenta geen kleur is

Het kiezen van een logo en huisstijl is een serieuze zaak. Je huisstijl is immers het visitekaartje van je bedrijf en niet alleen de vorm, maar zeker ook de kleur ervan moet passend zijn. Het mooist is natuurlijk wanneer mensen bij het zien van de huisstijlkleur direct aan jouw bedrijf denken. Wij hopen dan ook dat de kleur magenta voor iedereen direct naar BLOCC creatieve communicatie verwijst.

Maar laat nu precies díe kleur, magenta, feitelijk helemaal geen kleur zijn. Magenta komt namelijk niet voor in de regenboog...

Het licht (van een regenboog) reist in golven en de lengte van de golf bepaalt de kleur: de kortste golflengte die we kunnen zien is violet en de langste is rood. In het hele spectrum daartussen zit geen magenta. En tóch kunnen we magenta waarnemen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop onze ogen werken.

Het zijn namelijk niet je ogen, maar de kegeltjes daarin die kleuren zien. Deze kegeltjes zien alleen rood, groen en blauw. Alles daartussen wordt door je hersenen “gemengd”. Het bestaat niet echt, maar is een slimme en vooral creatieve interpretatie van ons brein. En daar maken wij bij BLOCC natuurlijk graag gebruik van.

https://www.youtube.com/watch?v=iPPYGJjKVco

Magenta
BLOCC lijn

Kleurige bewegwijzering

Stada Stores maakt onderdeel uit van het Stadionkwartier in Breda, direct naast het NAC-Stadion. In het volledig overdekte winkelcentrum vind je elf grote winkels met een zeer gevarieerd aanbod. Het gebouw heeft vier uitgangen naar vele parkeerplaatsen. Het was daarom een hele uitdaging om voor de bezoekers een overzichtelijke bewegwijzering te realiseren. In samenwerking met Stada Stores werd gekozen voor een eigen kleur voor elke uitgang, gecombineerd met de notering Noord, Zuid, West of Dek. De betreffende kleur werd bovendien in een baan op de muren geschilderd, zodat bezoekers - simpelweg de kleur volgend - als vanzelf bij de juiste uitgang komen.

Voor het schilderen van de kleuren werd een schildersbedrijf geregeld en aan BLOCC werd gevraagd na te denken over de bewegwijzering door het hele gebouw. Duidelijke, frisse aanduidingen moeten ervoor zorgen dat niet alleen de uitgangen, maar ook zaken als toiletten en liften goed vindbaar zijn. Daarnaast moet de totale bewegwijzering een eenduidige uitstraling hebben.

Gekozen werd voor bewegwijzeringsborden aan de muren en plafonds in Dibond ButlerFinish met RVS-look. Dit soort Dibond heeft als voordeel dat het de uitstraling van RVS heeft, maar een stuk lichter is. Grote borden of letters kunnen daarom een stuk makkelijker gemonteerd worden. Om verdere uniformiteit in de stijl te bewaren, werden ook de letters op de muren en boven de uitgangen in dit materiaal uitgevoerd. Dibond kan zowel rechtstreeks op de ondergrond gelijmd worden (zoals hier op de muren gebeurd is), als gemonteerd met afstandshouders (zoals toegepast boven de uitgangen).

Wij gaan ervan uit dat niemand zal verdwalen in dit grote winkelcentrum.

Stada Stores
BLOCC
BLOCC adres

Nieuwsbrief

captcha

Nieuws / Vacatures

Contact

BLOCC creatieve communicatie

Smederijstraat 17 | 5111 PT  Baarle-Nassau
T +31 (0)13 - 507 35 60 | info@blocc.nl | www.blocc.nl